Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

Adaptarea la Uniunea Europeană
 

Sprijinirea adaptării produselor si serviciilor la piața internațională, în special a Uniuniii Europene, are loc prin diferite servicii de consultanță.

In plus, proiectul dorește să contribuie la îmbunătațirea calității si design-ului produselor. In prima fază a proiectului, accentul a fost pus pe tendințele modei in domeniul textil (ii, textile de uz casnic). In faza a doua a proiectului, se va urmări imbunătățirea design-ului produselor de artizanat si a suvenirurilor destinate turiștilor (ca o contribuție la imbunătățirea ofertei turistice in România).

Cu mijloace financiare ale proiectului, a fost sustinută si participarea româneasca la târguri internationale si pe piețe internaționale – așa, de exemplu la târgul MESSE AM RHEIN, Târgul meșteșugarilor din Koblenz din anii 2001 si 2003, la târgul meșteșugarilor « Technoma » din Skopje din 2002- 2005, la piața de artizanat din Koblenz 2002-2005 si la targul internațional Collectione din Frankfurt pe Main editiile iunie 2006 si iunie 2007. O contribuție la imbunătățirea promovării produselor pe piața a constituit-o și crearea unui magazin virtual pentru produse de artizanat publiter e-shop

O ofertă nemijlocită pentru întreprinderi, dar și pentru profesori si maiștri instructori, a fost sprijinirea participării la cursuri de specialitate si la concursuri pe meserii. Aceste manifestări au fost organizate, in principal, prin intermediul proiectului Biroul balcanic al clasei de mijloc. Intre 2001 si 2005 au avut loc concursuri internaționale pentru brutari si cofetari, precum și pentru frizeri și a fost facilitată participarea româneasca la seminarii de specialitate pentru brutari, cofetari, frizeri, bijutieri, fotografi, tâmplari și restauratori. Astfel, s-au desfășurat și se desfășoara la intervale de timp regulate seminarii cu efect de multiplicare pe teme de economia întreprinderii (ex. conducerea orientată către piață a întreprinderilor, standardele Uniunii Europene).

 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.