Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Comunicat de presa al Fundatiei Robert Bosch privind conferinta din 14-16 mai 2008
 

Conferinta internationala „Pregatirea profesionala in domeniul mestesugaresc“ – schimb de experienta privind formarea profesionala din estul si sud-estul Europei

Stuttgart/ Bucuresti, 6. Mai 2008 – Imbunatatirea calitatii formarii profesionale in domeniul mestesugaresc din estul si sud-estul Europei se afla in prim-planul conferintei internationale organizate in perioada 14-16 mai 2008 la Bucuresti. La initiativa Fundatiei Robert Bosch (Stuttgart) si cu sustinerea cercului de lucru “Formarea profesionala in estul Europei” vor face schimb de experienta 40 de reprezentanti de la noua proiecte din cinci tari.

Participantii din Bucuresti, Bosnia-Hertegovina, Federatia Rusa, Republica Moldova si Germania vor dezbate timp de trei zile in cadrul unor ateliere de lucru teme practice. Va fi de exemplu vorba despre cum se poate imbunatati formarea profesionala practica printr-o colaborare mai stransa intre scoli si intreprinderi.

In centrul acestei manifestari se afla proiectul gazda „Formarea profesionala, un start bun in viata: calificarea profesionala a copiilor romani din medii defavorizate”. Acest proiect, finantat de catre Fundatia Robert Bosch, este derulat incepand din anul 2004 de Camera Mestesugarilor din Koblenz si de SEQUA, o organizatie non-profit germana si este ancorat la Grupul scolar de arte si meserii “Spiru Haret” al UCECOM. In cadrul acestui proiect 50 de copii defavorizati primesc educatie profesionala si asistenta socio-pedagogica. In plus, si cadrele didactice din aceasta scoala sunt calificate prin diverse cursuri de perfectionare, iar asupra colaborarii intre scoala si intreprinderi este pus un accent deosebit.

Conferinta internationala este finantata si organizata de catre Fundatia Robert Bosch, de catre membrii cercului de lucru al fundatiei si de catre Camera Mestesugarilor din Koblenz. Cea mai mare parte a organizarii propriu-zise a acestei manifestari a fost preluata de Camera Mestesugarilor din Koblenz, de biroul sau de proiect din Bucuresti si de catre Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc de la Sofia.

Fundatia Robert Bosch, una dintre cele mai importante fundatii din Germania asociate unei companii, sustine inca din anul 2004 calificarea profesionala a tinerilor din Europa de est si de sud-est.

www.bosch-stiftung.de


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.