Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: A doua ediție a Olimpiadei Regionale de Mecatronică
 

În perioada 14-18 aprilie 2008 a fost organizată la Bucuresti a doua ediție a Olimpiadei Regionale de Mecatronică (South Eastern Euroskills in Mechatronics).

Organizatori: Parteneriatul româno-german în domeniul meseriilor, Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc și Fundația pentru Învățământ Preuniversitar "Spiru Haret" a UCECOM. Cei mai importanți sponsori au fost Festo România și Schmitz Cargobull.

Câștigătorii olimpiadei au fost:

Locul 1: Echipa din Bulgaria - Trainer Angel Beltschilov

Nikolay Schumarov und Danail Bikovski

Locul 2: Echipa din România, Grupul Școlar "Spiru Haret" UCECOM - Trainer Maria Avram

Alexandru Covaliuc und Valentin Matei;

Locul 3: Echipa din Macedonia - Trainer Stojan Hadzi-Nikolov Darko Mancevski und Nikola Petrov

Olimpiada s-a finalizat cu un seminar despre ultimele tendințe în domeniul mecatronicii.

Domnul Walter Schmitz (directorul Centrului de pregătire profesională Rheinbrohl) și domnul Rudi Zuber (maistru instructor mecatronist în Metz) au avut un rol activ în planificarea și realizarea acestui eveniment. Ei au făcut parte și din comisia de examinare a olimpiadei, în care au mai fost cuprinși și doamna Mariana Robe - din partea Inspectoratului Școlar al Municipiului București, domnul Traian Stamate - directorul Festo Didactic România, și câte un cadru didactic din Croația, Bosnia-Herțegovina și Macedonia.

Au participat 12 echipe din 8 țări: Albania, Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Muntenegro, Croația, Macedonia, Republica Moldova și România. Fiecare echipă a fost formată din doi elevi și a fost însoțită de cate un profesor.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.