Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Stand românesc la târgul ChristmasWorld - Frankfurt 23-27.01.08
 

În perioada 23–27 ianuarie 2008, a fost finantată în cadrul „Parteneriatului româno‑german în domeniul meseriilor” o nouă participare cu un stand comun românesc la un târg international de mare anvergură din Frankfurt am Main, Germania. Este vorba despre „ChristmasWorld”, cel mai mare si mai cunoscut târg de contractări dedicat momentelor festive dintr‑un an, în cadrul căruia îsi prezintă produsele peste 1000 de expozanti din toată lumea si care atrage în fiecare an peste 30 000 de vizitatori. Niciun alt târg nu oferă o paletă atât de diversă de produse în domeniul decoratiunilor dedicate Sărbătorilor de Pasti si Crăciun. Totodată, târgul ChristmasWorld este considerat a fi si o ocazie deosebit de importantă pentru prezentarea tendintelor din anul următor în materie de culori, design si materiale.

Standul românesc comun a reunit, pe o suprafată de 18 metri pătrati, produse de la mai multe cooperative meste­sugăresti, selectionate încă din luna august a anului trecut de doamna Grobelny‑Keilen, designer german, care a coordonat organizarea standului si a realizat un concept unitar si atractiv pentru acesta. Au fost expuse, astfel:

– piese de mobilier si obiecte decorative de la „Arta Lemnului” din Bucuresti;

– globuri de Crăciun si obiecte decorative din ceramică, fabricate de „Argcoms” din Curtea de Arges;

– textile casnice cu broderie de la „Marama Muscelean㔠din Câmpulung Muscel;

– articole de fier forjat de la „TEHNOMETALICA” din Bucuresti;

Alte produse au fost puse la dispozitie de SCM Publiter (ouă încondeiate, decoratiuni pentru Pomul de Crăciun, obiecte din alamă etc.), care s‑a ocupat si de o parte a organizării participării la acest târg international (în special de partea logistică), împreună cu reprezentantii Camerei Mestesugarilor din Koblenz si ai biroului nostru de proiect.

Considerat a fi o încununare a tuturor prezentelor de până acum în cadrul Parteneriatului la diverse târguri din Germania, standul comun românesc a atras vizitatori din toată lumea, care s‑au informat despre produsele si cooperativele românesti si s‑au arătat interesati să colaboreze în viitor cu acestea.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.