Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Întâlnirea anuală a Biroului Balcanic la Koblenz, 4-5.11.2007
 

În perioada 4-5 noiembrie 2007, pitorescul oraș Koblenz a găzduit conferință internațională cu titlul "Pregătirea profesională în domeniul meșteșugăresc și Cadrul European al Calificărilor– Provocări și șanse”. Manifestarea, organizată de Camera Meșteșugarilor din Koblenz, continuă tradiția congreselor anuale de toamnă de la Koblenz, ce tratează teme de actualitate din domeniul meșteșugăresc

Conferința a reunit reprezentanți ai organizațiilor meșteșugărești și ai clasei de mijloc din țările din Europa Centrală și de Sud Est, partenere ale Camerei din Koblenz, precum și ai ministerelor educației și ai instituțiilor implicate în învățământul profesional din aceste state. Din România au participat doamna Constanța Valentina Mihăilă, vicepreședinte a Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), doamna Zoica Vlăduț, director al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, doamna Mariana Robe, Inspectoratul Scolar Bucuresti, precum și reprezentanți ai cooperației meșteșugărești: domnul Teodor Drăgan, președintele UCECOM, domnul Octavian Creci, președintele Fundației Spiru Haret, domnul Gabriel Zorzini, directorul Grupului Școlar al cooperației meșteșugărești din București și doamna Valentina Otulescu, director adjunct la același grup școlar.

Programul conferinței, foarte dinamic și condensat, a prevăzut referate și discuții privind Cadrul European al Calificărilor, demersurile ce se realizează în țările reprezentate la congres pentru elaborarea Cadrelor Nationale ale Calificărilor, legislația privind pregătirea și perfecționarea profesională din aceste țări, implicarea organizațiilor clasei de mijloc în pregătirea vocațională etc.

În noaptea de 3 spre 4 noiembrie, invitații la conferință, alături de alți 5000 de participanți, tineri și adulți, au avut prilejul să asiste la un spectacol artistic și educațional deosebit: „Noaptea tehnicii”, ediția a doua. Manifestarea, găzduită de unul dintre centrele de pregătire profesională al Camerei Meșteșugarilor din Koblenz, a debutat la ora 16 și a durat până după miezul nopții, oferind tuturor iubitorilor tehnicii posibilitatea de a vizita zeci ateliere tehnice și de a participa la demonstrații. Un forum privind energiile alternative, o expoziție ce a reunit mai mulți zeci de producători de tehnică casnică avangardistă, puncte de informare și de consultanță în variate domenii tehnice, precum și bursa posibilităților (de locuri de ucenicie) au completat această manifestare complexă și deosebit de instructivă. Punctul culminant l-a reprezentat, ca și anul trecut, fulminantul spectacol laser, ce a îmbinat tehnica de vârf cu spiritul artistic, entuziasmând întreg publicul.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.