Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Seminar "Modalități de finanțare europene", Chișinău, 7-10.11.2007
 

În perioada 7-10 noiembrie 2007 a avut loc la Chișinău un nou seminar internațional organizat în cadrul proiectului Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc. Acesta a avut ca titlu « Modalități europene de finanțare și elaborarea proiectelor » și a fost destinat angajaților camerelor meșteșugarilor și ai asociațiilor din țările incluse în proiect.

Participanții la acest eveniment au fost întâmpinați în prima zi de seminar de către membri unor organizații de înalt rang din Republica Moldova : Camera de Comerț și Industrie, Ministerul Economiei, Reprezentanța Uniunii Europene și Ambasada Germaniei, dar și de membri ai Biroului Balcanic, a cărui experiență în elaborarea și desfășurarea de proiecte a reprezentat un punct valoros de referință pe parcursul dezbaterilor.

Cea mai mare parte a prezentărilor din cadrul seminarului de la Chișinău a fost făcută de dna. dr. Lucia Ilieva, președinta unei firme importante de consultanță din Bulgaria specializată în domeniul managementului proiectelor, CMC (Certified Management Consultant) și trainer profesionist, certificat de REFA.

Seminarul a conținut transmiterea de informații atât despre bugetul Uniunii Europene și direcțiile principale de finanțare, cât și despre fonduri pentru dezvoltare regională, fonduri sociale și de coeziune, cooperare transfrontalieră, programe de pre- și postaderare. Totodată, seminarul a avut în prim-plan și o multitudine de aspecte legate de elaborarea unui proiect de finanțare.

România a participat la acest seminar cu cinci reprezentanți, doi din partea Uniunii Naționale a Cooperației Meșteșugărești (domnii Iulian Rugină și Mihail Nicola), doi din partea Grupului Școlar « Spiru Haret » UCECOM (doamnele Mădălina Damian și Irina Andrei) și unul din partea CNIPMMR – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.