Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Curs practic în domeniul prelucrării metalelor
 

În perioada 15-18 octombrie 2007 a avut loc un nou curs organizat in cadrul proiectului umanitar finantat de Fundatia Robert Bosch si derulat de către Camera Meșteșugarilor din Koblenz in parteneriat cu Grupul școlar “Spiru Haret”.

A fost vorba de un curs practic în domeniul prelucrării metalelor destinat în primul rand cadrelor didactice, dar și elevilor de la Grupul scolar din Bucuresti. Au participat în total 13 profesori de la Grupul școlar “Spiru Haret” și de la Grupul școlar “Doamna Stanca” și în jur de 50 de elevi ai școlii organizatoare din cadrul claselor de Construcții și Mecatronică.

Cursul a fost coordonat de doi experți din Germania: domnul Wolfgang Eschenauer, directorul Centrului de pregătire pentru tineri defavorizați al Camerei Meșteșugarilor din Koblenz – care s-a axat cu această ocazie mai mult pe aspectele pedagogice necesare în procesul de transmitere a cunoștințelor de la profesor la elev, și de domnul Sascha Schwaderlapp, maistru instructor la Centrul de pregătire profesională în domeniul prelucrării metalelor al aceleiași Camere – care s-a concentrat pe metodele și procedeele propriu-zise de prelucrare a metalelor.

Cursul a avut următorul conținut:

-         Protecția muncii;

-         Bazele prelucrării metalelor: organizarea spațiului de lucru, citirea desenelor tehnice, ș.a.;

-         Exerciții: trasare, măsurare, punctare, tăierea cu fierăstrăul, modelare, găurire, găurire cu burghiul de filet;

-         Recunoașterea corelațiilor din domeniul de specialitate;

-         Soluționarea problemelor specifice meseriei;

-         Introducere metodic-didactică: transmiterea de calificări și de competențe, metoda cercului complet;

-         Specializare: Lucrări în echipă pe baza metodei cercului complet, lipirea tare și lipirea moale, metoda de sudură electrică tip 111.

Cei doi experți germani au promis să revină cu o continuare a acestui curs în primăvara anului viitor, care să aibă în prim plan aprofundarea cunoștințelor legate de aplicații mai specifice precum sudura ș.a.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.