Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Seminar internațional la Plovdiv (Bulgaria)
 

Pitorescul oraș Plovdiv a găzduit în zilele de 20 și 21 septembrie a.c. o nouă și interesantă manifestare, organizată în cadrul proiectului regional Biroul Balcanic al Clasei de Mijloc. Seminarul, coordonat de experți ai Camerei Meșteșugarilor din Koblenz, s-a adresat factorilor de conducere din cadrul organizațiilor membre ale Biroului Balcanic, din cele 9 țări ce fac parte din proiect. Din partea UCECOM au participat domnul președinte Teodor Drăgan și doamna director Laura Bușa. Au mai luat parte la acest seminar și reprezentanti ai Camerei de Comerț și Industrie a României și ai Camerei de Comerț și Industrie Călărași (inclusiv președintele Camerei, Marian Drăgan).

Subiectele abordate au vizat organizarea internă modernă și eficientă a structurilor asociative ale clasei de mijloc (camere, asociații), precum și activitatea de relații publice a acestor organizații, cu accent pe târguri, expoziții, prezentări și design corporativ.

De interes deosebit din partea participanților s-a bucurat expunerea domnului Rainer Schönberg, împuternicitul unic al concernului german financiar și de asigurări Signal Iduna, privind politica de expansiune în Europa de SE a concernului. Signal Iduna este una dintre cele mai mari societăți de asigurări din Germania și s-a dezvoltat în ultimii 100 de ani ca partener al domeniului meșteșugăresc. După expansiunea reușită a concernului în Polonia și Ungaria, Signal Iduna a pătruns de curând și pe piața românească de asigurări, fiind în prezent în proces de licențiere. În România, Signal Iduna se va axa într-o primă etapă în principal pe asigurări medicale private și pe asigurări generale.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.