Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Acțiuni de pregătire a participării la Târgul ChristmasWorld 2008 de la Frankfurt
 

Prima manifestare cu care a debutat faza de consolidare a Parteneriatului româno-german în domeniul meseriilor (iulie 2007-iunie 2008) a fost o acțiune de pregătire a participării românești la prestigiosul târg internațional ChristmasWorld din ianuarie 2008, de la Frankfurt. Reamintim că în fiecare an, în cadrul Parteneriatului se finanțează participarea mai multor cooperative în cadrul unui stand comun la un târg din Germania. Pentru ultimul an de proiect, pentru un final “la înălțime”,  s-a ales ChristmasWorld , cel mai mare și mai cunoscut târg dedicate momentelor festive dintr-un an.

In perioada 20-24 august s-a aflat în România doamna Brigitte Grobelny-Keilen, designer german, ce urmează să coordoneze participarea românească la târgul mai sus amintit. Sarcina expertului german, constă în realizarea unui concept unitar și atractiv pentru standul comun românesc. Provocarea ridicată de standurile comune, care concentrează exponate eterogene de la mai mulți producători, este de a realiza o atmosferă bine definită, dominată de o idee clară și expresivă.

« Cele două prezențe din 2006 și 2007 la târgul Collectione de la Frankfurt au marcat un progres evident, atât în ceea ce privește calitatea exponatelor și adaptarea lor la o viziune mai modernă, cât și în ceea ce privește capacitatea cooperativelor de a colabora între ele în cadrul unui proiect comun. », ne-a declarat doamna Grobelny-Keilen. « Participarea la ChristmasWorld reprezintă deja o altă etapă calitativă, dar cred că suntem pregătiți. »

In ziua de 21 august, designerul german a susținut la sediul UCECOM un seminar privind tendințele din domeniul decorațiunilor interioare. La seminar au participat mai multe cooperative de producție din București și din țară ce au manifestat interes pentru participarea la târgul de la Frankfurt de anul viitor. La finalul seminarului, doamna Grobelny-Keilen a prezentat conceptul viitorului stand comun, ce va avea o secțiune dedicată sărbătorilor de iarnă și una dedicată Paștelui. Sortimentul de exponate va cuprinde podoabe de Crăciun, ouă de Paște, obiecte decorative de lemn și fier forjat, ceramică și decorațiuni textile.

In ultimele două zile ale vizitei în România, designerul german a vizitat mai multe cooperative, selecționând exponate pentru târg și acordând consultanță privind designul anumitor produse.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.