Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Parteneriatul romano-german trece in faza de consolidare
 

Ministerul Federal pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (BMZ) a aprobat finantarea fazei de consolidare a Parteneriatului romano-german in domeniul meseriilor pentru perioada 1 iulie 2007-30 iunie 2008. Proiectul de parteneriat, inceput in anul 2001, intra astfel in a treia faza succesiva. Partenerii de proiect raman aceiasi ca in primele etape de proiect, respectiv:
din Germania
- Camera Mestesugarilor din Koblenz, responsabil de proiect, din Romania:
- Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti (UCECOM), partener principal;
- Camera de Comert si Industrie a Romaniei;
- Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania.
In proiect sunt in continuare cooptate si trei organizatii din Republica Moldova:
- Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova;
- Uniunea Mesterilor Populari;
- Asociatia Micului Business.

Faza actuala a proiectului va urmari sa consolideze realizarile si rezultatele din cei 6 ani de activitate a Parteneriatului, urmarindu-se continuitatea si durabilitatea lor in timp. Un accent deosebit se va pune pe masurile de imbunatatire a pregatirii si perfectionarii profesionale.

Pentru faza de consolidare au fost stabilite urmatoarele obiective:
- imbunatatirea calificarii si perfectionarii profesionale , ce contribuie la cresterea competitivitatii intreprinderilor mestesugaresti (IMMurilor) si a produselor si serviciilor lor ; partenerii de proiect, impreuna cu alti furnizori de calificare profesionala, intreprind primii pasi in directia europenizarii si internationalizarii pregatirii profesionale ;
- imbunatatirea caracteristicilor si a prezentarii articolelor de artizanat, pentru o mai mare apropiere de cerintele moderne ale clientilor ;
- atragerea punctuala a organizatiilor clasei de mijloc din Republica Moldova in cadrul proiectului și imbunatatirea legaturilor cu partenerii români de proiect.

In luna septembrie a.c. va avea loc un atelier de lucru, la care vor participa reprezentanti ai tuturor organizatiilor partenere, in vederea stabilirii calendarului de actiuni pentru perioada septembrie 2007-30 iunie 2008. Vom reveni cu detalii.

Dorim sa anuntam si retragerea din activitatea de proiect a doamnei dr. Zenovia Penea, care a coordonat cu dedicatie si angajament Parteneriatul romano-german in domeniul meseriilor de la debutul sau in 2001 si pana la incheierea celei de a doua faze a proiectului, la 30 iunie 2007. Coordonarea proiectului va fi preluata de doamna Astrid Stroe.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.