Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Primii absolventi in cadrul proiectului Robert Bosch
 

Primii tineri preluati in proiectul umanitar Robert Bosch in septembrie 2004 si-au terminat cu succes pregatirea profesionala. 12 tineri mecanici auto, bucatari si opticieni au ajuns cu bine la finalul maratonului de 3 ani de instruire. Trei ani foarte incarcati din viata lor, trei ani de rascruce, ce au insemnat eforturi, dar si bucurii si satisfactii. Trei ani plini: cursuri la scoala "Spiru Haret", module de practica la intreprinderi, activitati extrascolare, iar pentru cei mai buni, stagii de practica si zile de neuitat la Koblenz, in Germania. Noi prietenii si noi oameni in viata lor, care i-au sprijinit, indrumat si incurajat: profesori si diriginti, socio-pedagogul care le-a fost alaturi in fiecare zi, maistrii care i-au pregatit in cadrul firmelor.

Copiii timizi, introvertiti si dezorientati de acum trei ani, s-au transformat in tineri ce sunt gata sa-si ia viata in propriile maini si sa-si duca la indeplinire telurile personale. Nici unul nu mai este copil defavorizat, pentru ca poseda cu totii un bun nepretuit, ce va ramane al lor intreaga viata si nu va putea fi instrainat: o meserie.

Cei mai multi dintre cei 12 tineri, care au convins prin constiinciozitate si angajament, au fost angajati deja la firmele unde si-au desfasurat practica pe parcursul pregatirii: restaurante celebre (Casa Vernescu), service-uri auto mari (Porsche) si saloane de optice (Optiblu). Incepe pentru ei un nou capitol al vietii, in care fiecare, dupa propria ambitie si seriozitate, poate ajunge acolo unde isi propune.

Pentru a marca acest important prag, dupa ce toti cei 12 tineri au trecut cu brio examenele finale,  la scoala UCECOM a fost organizata in ziua de 5 iulie o frumoasa festivitate in cinstea absolventilor. Dupa nenumarate fotografii de grup si discursuri emotionante din partea reprezentantilor Fundatiei "Spiru Haret", ai conducerii scolii si ai reprezentantului Camerei Mestesugarilor in Romania, tinerii absolventi, profesorii si dirigintii, maistrii indrumatori de la locurile de practica si alti invitati au ciocnit un pahar de sampanie si au gustat din tortul urias ce purta mesajul "Mult succes, promotia 2007 Robert Bosch"

Tinerii absolventi, profesori, diriginti si maistri instructori
Dra Curici, socio-pedagog, si tinerii bucatari si mecanici auto
Serbare in sala de sport
Atmosfera destinsa la o felie dde tort si un pahar de sampanie


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.