Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: Prima editie a Olimpiadei internationale de mecatronica pentru elevi (Bucuresti, 23-27 aprilie 2007)
 

In perioada 23-27 aprilie a.c. s-a desfasurat la Grupul scolar "Spiru Haret" din Bucuresti, prima editie a Olimpiadei internationale de mecatronica pentru elevi. In competitie s-au inscris 18 echipe din 9 tari: Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, Moldova si Romania.

Olimpiada a fost organizata in cadrul Parteneriatului romano-german in domeniul meseriilor si a proiectului regional "Biroul Balcanic al Clasei de mijloc". Sponsorii manifestarii au fost: Inspectoratul scolar Bucuresti, FESTO Romania, Grupul scolar "Spiru Haret" Bucuresti, Dumy Imob.

Tineri mecatronistiProba de pneumatica

Pe parcursul celor trei zile de concurs, echipele de tineri mecatronisti au avut de parcurs un test scris, precum si doua probe practice constand dintr-o problema de pneumatica si una de electropneumatica. In afara acestor probe, echipele au avut de pregatit un proiect despre o aplicatie de pneumatica/electropneumatica, pe care au prezentat-o comisiei de evaluare internationale.

Locul I si medalia de aur au fost castigate de echipa din Bosnia-Hertegovina, Sarajevo, formata din Armin Muhotic si Davor Mijlos (profesor coordonator Irma Behlulovic). Pe locul al IIlea s-a clasat echipa din orasul Burgas, Bulgaria, formata din Hristo Nedelchev si Todor Stoev (profesor coordonator Valentina Markova). Locul al IIIlea si medalia de argint au revenit echipei scolii gazda, Grupului scolar "Spiru Haret" din Bucuresti, formata din Andrei Nedea si Aurel Ghita si coordonati de doamna profesoara Maria Avram.

Locul I, echipa din Bosnia-HertegovinaLocul al Ilea, echipa din Bulgaria
Locul al IIIlea, echipa Grupului scolar


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.