Romana  Germana  

PROIECT DE PARTENERIAT CU ROMÂNIA      

 
 

NOUTATI:: 19 și 20 noiembrie:Vizita domnului dr.h.-c.mult Karl-Jurgen Wilbert la București și Chișinău
 

Domnul dr.h.c.mult. Karl-Jurgen Wilbert, directorul general al Camerei Meșteșugarilor din Koblenz, a efectuat în data de 19 noiembrie a.c. o scurta vizită de lucru la București.

Programul a inclus și o întâlnire instructivă cu domnul Teodor Drăgan, președintele UCECOM. Au fost discutate teme diverse, dintre care menționăm: impactul implementării Legii cooperației (din 2005) asupra cooperativelor meșteșugărești, stadiul în care se află legea română a meseriilor (după model german), organizarea în cadrul Parteneriatului româno-german a unei conferințe internaționale la Sibiu în luna mai 2007. Ambii interlocutori și-au exprimat dorința de a continua colaborarea dintre organizațiile pe care le conduc, cooperare care până acum a condus la rezultate foarte bune. Chiar dacă Parteneriatul româno-german își va încheia activitatea în luna iulie 2007, colaborarea dintre UCECOM și Camera Meșteșugarilor din Koblenz poate continua în cadrul altor proiecte bi- sau multilaterale. Ca deosebit de atractive se prezintă diversele proiecte și programe ale Uniunii Europene.

În ziua următoare, domnul dr. Wilbert și-a continuat vizita de lucru la Chișinău. Programul din capitala Moldovei a fost deosebit de intens, incluzând discuții cu conducerea Cemerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, susținerea unui curs despre domeniul meșteșugăresc și autoadministrare la Academia de Studii Economice, un prânz oficial cu domnul Igor Dodon, ministrul economiei și comerțului, E.S Wolfgang Lerke, ambasadorul RF Germania la Chișinău și cu alte personalități.

Din program a făcut parte și o întrevedere cu domnul Vasile Tarlev, primministru al Republicii Moldova.

Contextul vizitei la Chișinău a domnului dr. Wilbert îl constituie demersurile întreprinse de Camera Meșteșugarilor din Koblenz în vederea demarării unui proiect bilateral de cooperare cu Republica Moldova, începând de anul viitor. Acordul de cooperare tehnică pe care autoritățile de la Chișinău îl vor semna până la finalul acestui an cu reprezentanții guvernului german fixează cadrul pentru proiectele germane de cooperare.

Toți partenerii de discuții ai domnului dr. Wilbert au salutat inițiativa Camerei Meșteșugarilor din Koblenz de a demara un proiect bilateral cu Republica Moldova, finanțat de Ministerul federal pentru Dezvoltare Economică și Cooperare, și au oferit viitorului proiect întregul sprijin din partea instituțiilor pe care le conduc.


 

NOUTATI

 
 
Powered By STAR SOFT DESIGNCopyright © 2003-2006 OST-WEST GmbH der Handwerkskammer Koblenz. Toate drepturile rezervate.